Open top menu
Ψητή ρικότα με μπαχαρικά και κρέμα βαλσάμικου

Ψητή ρικότα με μπαχαρικά και κρέμα βαλσάμικου

 

Πολλές φορές οι γρήγοροι ρυθμοί της καθημερινότητας μας κάνουν να μην προλαβαίνουμε να βρεθούμε με τους φίλους μας και καταλήγουμε να τα λέμε μέσα από τα social media…πάλι καλά δηλαδή που υπάρχουν στο τέλος!

Και μετά ένα μεσημέρι λες “Έλα, δε γίνεται να μην μπορούμε να συντονιστούμε, το βράδυ μετά τη δουλειά σπίτι μου! Θα φτιάξω και κάτι ελαφρύ να τσιμπήσουμε”…Καλά στο δικό μου σπίτι δεν μπαίνει και ντελίβερι, πρέπει να είναι πολύ έκτακτη ανάγκη για να καταδεχτώ!
Πάντα υπάρχουν εύκολες και νόστιμες ιδέες για finger food! Για παράδειγμα πηγαίνεις στο σούπερ μάρκετ γυρνώντας από δουλειά και παίρνεις 1-2 κεσεδάκια ρικότα, μερικά ντοματίνια, καρότα, αγγουράκια (εγώ τα ξέχασα αυτή τη φορά!) και κρακεράκια (εκτός και αν θέλεις να φρυγανίσεις ψωμί). Σας λέω για ρικότα, γιατί βγαίνει εύκολα από το κεσεδάκι και κρατάει το σχήμα της. Είναι παρόμοια με το ανθότυρο, αλλά δεν το έχω δοκιμάσει έτσι.
Μερικά μυρωδικά και μπαχαρικά, λίγα λεπτά στο φούρνο για να βγάλει τα υγρά της και να ροδίσει και θα έχετε ένα υπέροχο ορεκτικό. Φυσικά μπορείτε να το κάνετε και σε τραπέζι!
Αλλά τώρα σας λέω μια εύκολη ιδέα για ένα βραδάκι που θα καλέσετε τους φίλους σας σπίτι και θέλετε να νιώσετε ότι φτιάξατε κάτι εσείς! Στο τέλος ραντίζετε με κρέμα βαλσάμικο, πασπαλίζετε και με λίγο ανθό αλατιού και είστε έτοιμοι! Χωρίς να κουραστείτε, τους ετοιμάσατε κάτι εντυπωσιακό!

Υλικά:

1 κεσεδάκι ρικότα

1 κουταλιά σουπ. ελαιόλαδο

1/2 κουτ.γλ. πάπρικα

1/2 κουτ. γλ. μπούκοβο γλυκό

1/2 κουτ.γλ. θυμάρι/δενδρολίβανο αποξηραμένο

πιπέρι (αναλόγως τα γούστα σας)

αλάτι (κατά προτίμηση ανθός)

1 κουτ. σούπ. ΤΟΠ Κρέμα Βαλσάμικου

 

  1. Ανάβετε το φούρνο στους 190 βαθμούς (αντιστάσεις).
  2. Στρώνετε λαδόκολλα σε ένα ταψάκι. Αναποδογυρίζετε το κεσεδάκι με τη ρικότα προσεχτικά πάνω στο ταψάκι. Κάποιες φορές μπορεί να μείνει λίγη ποσότητα στο κεσεδάκι, δεν υπάρχει πρόβλημα, μπορείτε να το πάρετε με μαχαιράκι και να το συμπληρώσετε από το σημείο που έφυγε.
  3. Ραντίζετε με το ελαιόλαδο και πασπαλίζετε με τα μπαχαρικά – μυρωδικά. Το αλάτι το αφήνουμε για το σερβίρισμα.
  4. Ψήνετε για 25′ περίπου, να βγάλει τα υγρά της και να ροδίσει.
  5. Βγάζετε από το φούρνο, αφήνετε να πέσει η θερμοκρασία για να μπορέσετε με σπάτουλα να τη μεταφέρετε σε πιατέλα.
  6. Για το σερβίρισμα ραντίζετε με την κρέμα βαλσάμικου ΤΟΠ και πασπαλίζετε με ανθό αλατιού.

 

Σημειώσεις:

 

– Τα μπαχαρικά και μυρωδικά είναι ενδεικτικά. Αν σας αρέσουν τα καυτερά, δοκιμάστε και πιπέρι καγιέν ή τσίλι.

– Το φρέσκο δενδρολίβανο το χρησιμοποίησα μόνο για τη φωτογραφία, όχι στο ψήσιμο.

– Καλό είναι να έχετε μεγάλη σπάτουλα για να τη βγάλετε από το ταψί, για να μη σας σπάσει.

 

Athina Panou
Written by Athina Panou

Δεν υπάρχουν σχόλια, ακόμη.

Κάνε εσύ το πρώτο σχόλιο!

Leave a comment