Open top menu
Rustic Μηλόπιτα (galette) με παγωτό NIRVANA New York Cheesecake!

Rustic Μηλόπιτα (galette) με παγωτό NIRVANA New York Cheesecake!

milopita-me-pagwto-nirvana2

Ξέρω, είδες πάλι γλυκό και σκέφτεσαι «εε δε θα κάνουμε και λίγη αποτοξίνωση»? Ναι, δε διαφωνώ, αλλά σου λέω, πρόσεξε όλη την εβδομάδα και ετοίμασε ένα γλυκό για το Σαββατοκύριακο. Πες μου ότι δε θα θελες να είσαι καθισμένος στον καναπέ σου, παρέα με το αγαπημένο σου άτομο ή και την παρέα σου και να απολαμβάνετε ένα comfort γλυκό?! Γιατί ο συνδυασμός μιας ζεστής rustic μηλόπιτας με παγωτό με γεύση cheesecake, δε θα μπορούσε παρά να είναι μόνο comfort! Και ναι, λέω γι αυτό το παγωτό, το NIRVANA Pleasures of the world New York Cheesecake, που ταίριαξε όσο τίποτα άλλο με τα αρώματα του μήλου και της κανέλας και την τραγανή ζύμη της τάρτας!

milopita-me-pagwto

Τη στιγμή που βγήκε η τάρτα από το φούρνο, καταρχήν μύρισε τέλεια η κουζίνα και στη συνέχεια φαντάσου πώς καραμελώνει η ζάχαρη πάνω στα μήλα, πώς η κανέλα δένει υπέροχα και πώς έρχονται οι μπάλες παγωτό από πάνω να ανεβάσουν αυτό το γλυκό στα ύψη! Η αλήθεια είναι ότι όλοι όσοι βρισκόμασταν εκείνη τη στιγμή στην κουζίνα, απλά θέλαμε να κάνουμε αυτό: Κόβεις με το μαχαίρι ένα κομμάτι τάρτας, το κρατάς με το χέρι σου και τρως και από την άλλη με το κουταλάκι τρως παγωτό…αλλά δεν άφησα να γίνει αυτό, μέχρι να βγάλω φωτογραφία! Και με κοιτούσαν και περίμεναν (δε θέλω να ξέρω τι έλεγαν από μέσα τους…!)

Απλά όταν δοκιμάσεις τη συνταγή εσύ, θυμήσου με και κάνε αυτό που σου περιέγραψα! Και αν μου πεις ότι με τη μηλόπιτα ταιριάζει το παγωτό βανίλια, δε θα διαφωνήσω, απλά λέω ξανά…δοκίμασε με το παγωτό cheesecake και μετά έλα να μου πεις!

Επίσης στο τέλος θα βρεις και τη συνταγή βήμα-βήμα, οπότε και θα καταλάβεις πόσο εύκολα γίνεται!

Υλικά (6-8 μερίδες):

200γρ. αλεύρι

2 κ.σ. ζάχαρη

¼ κ.γ. αλάτι

½ κ.γ. κανέλα

½ κ.γ. τζίντζερ

Ξύσμα 1 λεμονιού

130 γρ. κρύο βούτυρο

60γρ. κρύο νερό
Για γέμιση:

2-3 μήλα

3 κ.σ. μαρμελάδα βερίκοκο ή εσπεριδοειδή

2 κ.σ. καστανή ζάχαρη

½ κ.γ. κανέλα
Για σερβίρισμα:

Παγωτό NIRVANA Pleasures of the world New York Cheesecake
Σε ένα μπολ ρίχνετε το αλεύρι, το ξύσμα, τη ζάχαρη, το αλάτι, την κανέλα, το τζίντζερ. Προσθέτετε το βούτυρο κομμένο σε κυβάκια και τρίβετε με τα χέρια σας να προκύψει ένα μείγμα σαν άμμος. Στη συνέχεια ρίχνετε το κρύο νερό και ζυμώνετε να πάρετε μια μαλακή ζύμη. Τυλίγετε σε μεμβράνη και αφήνετε στο ψυγείο 1-2 ώρες .

Όταν έχει σφίξει ελαφρώς, βγάζετε από το ψυγείο, αλευρώνετε τον πάγκο εργασίας και ανοίγετε τη ζύμη με πλάστη, σε πάχος 0,5εκ. Το σχήμα μπορεί να είναι ακανόνιστο. Τη μεταφέρετε προσεχτικά στο ταψί του φούρνου που έχετε στρώσει λαδόκολλα.

Ανάβετε το φούρνο στους 180 βαθμούς αέρα. Καθαρίζετε τα μήλα και τα κόβετε σε λεπτές φέτες. Απλώνετε τη μαρμελάδα στην επιφάνεια της ζύμης, αφήνοντας κενό περιμετρικά. Τοποθετείτε τις φέτες μήλου σε σειρά και πασπαλίζετε με την καστανή ζάχαρη και την κανέλα. Διπλώνετε τις άκρες της ζύμης ώστε να «κλείσει» η τάρτα.

Ψήνετε στους 180 βαθμούς για 25’ και στη συνέχεια κατεβάζετε στους 165 βαθμούς αέρα και ψήνετε 30-35’ ακόμα(να ροδίσουν οι άκρες).

Μόλις ψηθεί, μπορείτε όπως είναι ζεστή να σερβίρετε με μπάλες παγωτό NIRVANA Pleasures of the world New York Cheesecake.

milopita-vimata1

milopita-vimata2

Athina Panou
Written by Athina Panou

Δεν υπάρχουν σχόλια, ακόμη.

Κάνε εσύ το πρώτο σχόλιο!

Leave a comment