Open top menu
Δροσερή σαλάτα με κινόα, λαχανικά και εσπεριδοειδή και μερικές γεύσεις από Θεσσαλονίκη!

Δροσερή σαλάτα με κινόα, λαχανικά και εσπεριδοειδή και μερικές γεύσεις από Θεσσαλονίκη!

 

salata-me-quinoa-2

Έχω μείνει στους δρόμους και μεταφορικά και κυριολεκτικά! Δεν ξέρω πώς τα προλαβαίνω όλα, το μόνο που ξέρω είναι ότι πλησιάζουν γάμοι και βαφτίσια που θα είμαι κουμπάρα και δεν έχω βρει ακόμα τι θα φορέσω!! Όλα τ’ άλλα παλεύονται, οι δουλειές, τα μαθήματα κτλ, αλλά να μην έχω βρει ακόμα ρούχα??
Και στη Θεσσαλονίκη που πήγα το προηγούμενο Σκ ( είδες φωτό στο instagram ή facebook?!), πάλι όλα γύρω από το φαγητό κινούνταν! Και αυτό το Σκ που έρχεται, προετοιμαζόμαστε για bachelor ταξίδι, οπότε πάλι άκυρο το φόρεμα!

Θεσσαλονίκη όμως, υπέροχη! Είχα καιρό να πάω και ο καημός μου ήταν “¨πότε θα φάω εγώ μπουγατσάν?”!!

bougatsan

Μη μου πεις ότι δεν έχεις ακούσει για το περίφημο μπουγατσάν??! Εμπνευστής και δημιουργός ο Δημήτρης Κοπαράνης ή αλλιώς The Foodie Anarchist, που θα τον βρεις στο Estrella (Παύλου Μελά 48) να φτιάχνει ευφάνταστα πιάτα!
Τον Δημήτρη τον γνωρίζω τα τελευταία χρόνια, τον εκτιμώ και τον θαυμάζω και πάντα με στηρίζει στα βιβλία μου! Plus ότι έχει προλογίσει ένα από τα βιβλία και σε παρουσίαση μου στη Θεσ/κη!

Και αφού είδες το λαχταριστό μπουγατσάν με κρέμα σοκολάτας (απλά θεική!), βλέπεις παρακάτω και το bagel με διπλό αυγό (και βούτυρο τρούφας, δεν το βλέπεις, στο λέω!).

estrella-thessaloniki

Και εκτός από το #bougatsan έχει βγάλει και το pretty eclair! Εκλαίρ γλυκά αλλά και αλμυρά! Και παρακάτω βλέπεις μια αλμυρή εκδοχή με γαλοπούλα!

eclair

Ακριβώς δίπλα στο μαγαζί, βρίσκονται και οι “Πίτες της Βούλας”. Σερραικές πίτες που φτιάχνονται μπροστά σου και εξαφανίζονται πριν το καταλάβεις! Την Ισμήνη (μια από τις δύο κοπέλες που έχουν το μαγαζί), την είχα γνωρίσει όταν είχε έρθει σε κάποια σεμινάρια ζαχαροπλαστικής που είχα κάνει, αλλά και σε παρουσίαση βιβλίου μου στη Θεσ/κη. Εκτός του ότι είναι υπέροχος άνθρωπος, φτιάχνει πια και υπέροχες πίτες! Αν περάσεις, να δοκιμάσεις σίγουρα κοτόπιτα και τα τυροπιτάκια κουρού!

oi-pites-tis-voulas

Τέλος γύρισα πίσω και μια φανταστική μαρίζ!! Ναι αυτή που βλέπεις με την καρδιά στη μέση! Δώρο από το Happy Teapot ! Αν είσαι στη Θεσ/κη, θα το βρεις στην οδό Αναλήψεως 16, διαφορετικά μπορείς εύκολα να κάνεις ηλεκτρονική παραγγελία όπου κι αν βρίσκεσαι! Η Λευκή που το έχει, είναι υπέροχος άνθρωπος και επίσης την γνώρισα σε παρουσίαση του πρώτου βιβλίου μου στη Θεσ/κη!

happyteapot

Και αφού σου έδειξα όλα τα παραπάνω με τις πολλές θερμίδες, τώρα να θες βάλε στο πρόγραμμα να φτιάξεις την υπέροχη σαλάτα με κινόα!

salata-me-quinoa-1

Υλικά:
(4 άτομα)

2 κούπες κινόα
4 κούπες νερό
Μισό λάχανο μοβ
1-2 καρότα
1 πορτοκάλι
1 γκρέιπφρουτ ροζ
½ κούπα κράνμπερις αποξηραμένα
½ κούπα κάσιους ανάλατα
½ κούπα τριμμένο κίτρινο τυρί ή τσένταρ
Χυμός 2 λάιμ
5-6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού κύμινο
1 κουτ. γλυκού πάπρικα
1 κουτ. γλυκού κόλιανδρος(σκόνη)
Αλάτι – πιπέρι

Σε ένα μπολ πλένουμε την κινόα και τη στραγγίζουμε(αυτό το βήμα είναι βασικό γιατί έτσι φεύγει μια ελαφριά πικράδα που έχει). Βάζουμε το νερό να βράσει σε κατσαρολάκι και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε την κινόα και χαμηλώνουμε σε μέτρια προς χαμηλή ένταση να σιγοβράζει. Αφήνουμε 15’ και αποσύρουμε. Η κινόα έχει φουσκώσει, την μεταφέρουμε σε μπολ και με ένα πιρούνι ανακατεύουμε να αφρατέψει. Περιμένουμε να κρυώσει ώστε να την χρησιμοποιήσουμε.

Τρίβουμε το λάχανο και τα καρότα. Καθαρίζουμε το πορτοκάλι και το γκρέιπφρουτ από τις λευκές ίνες ώστε να έχουμε καθαρή τη σάρκα και κόβουμε μπουκιές.

Μόλις η κινόα έχει κρυώσει ανακατεύουμε με όλα τα υλικά (λαχανικά, φρούτα, τυρί, κάσιους, κράνμπερις), ραντίζουμε με το λάδι και το χυμό λάιμ και ρίχνουμε τα μπαχαρικά.

Δοκιμάζουμε πάντα ώστε να δούμε την ένταση των μπαχαρικών και αλατοπιπεριού που επιθυμούμε.

Athina Panou
Written by Athina Panou

Δεν υπάρχουν σχόλια, ακόμη.

Κάνε εσύ το πρώτο σχόλιο!

Leave a comment