Open top menu
Sani Gourmet – οι πρώτες εντυπώσεις

Sani Gourmet – οι πρώτες εντυπώσεις

Μια το τρέξιμο με τη δουλειά, μια οι υποχρεώσεις, μια το ένα μια το άλλο και δεν πρόλαβα να καταλάβω πότε βρέθηκα στη Χαλκιδική! Βρίσκομαι λοιπόν τώρα στο Sani Resort για το Sani Gourmet ένα φεστιβάλ γαστρονομίας που φέτος αναδεικνύει την ελληνική κουζίνα.
Έλληνες σεφ, από Ελλάδα και εξωτερικό εμπνέονται από τα αξιόλογα ελληνικά προιόντα και δημιουργούν ο καθένας το δικό τους μενού…κι εμείς δοκιμάζουμε…κι εκεί που νόμιζες ότι δε θα έτρωγες ποτέ ας πούμε μπάμιες, έρχονται στο πιάτο σου και ξετρελαίνεσαι!
Εε αυτό έπαθα χθες που φάγαμε στο “Ουζερί”, που μαγείρευε η Αικατερίνη Σύρου, η οποία έχει εστιατόριο στην Κολωνία στη Γερμανία και μάθαμε ότι έχει ψηφιστεί ως το Νο1 στη λίστα με τα καλύτερα της Κολωνίας το 2010.
Πολύ φαγητό!  Πολύ και ωραίο! Ποτέ δεν φανταζόμουν ότι θα ξετρελαινόμουν με τις μπάμιες!! Όπως και τα βλίτα σαγανάκι, δεν έχω ξαναφάει τόσο νόστιμα( μπορούσα να φάω μόνο αυτά, ένα ολόκληρο πιάτο!)
Βέβαια μετά από τόσο φαγητό σήμερα έπρεπε κάτι να κάνω,περπάτημα, να πάρω τα βουνά(χμμ…ξαναθυμήθηκα πού βρίσκομαι), κάτι τελοσπάντων, οπότε το περπάτημα στην παραλία ήταν μια πολύ καλή λύση!Να πας και να΄ρθεις, εεε τι στο καλό, κάτι δεν θα κάηκε??
Και φτάνει η ώρα του φαγητού σήμερα!Και είμαστε παρέα με τη Royal και είμαι μές στην τρελή χαρά που επιτέλους γνωριστήκαμε από κοντά και μπουρου μπούρου μιλάμε, γελάμε…τρώμε!Σήμερα ήμασταν στο εστιατόριο “Τομάτα” και όντως είναι μέσα στα κόκκινα χρώματα!
Σεφ ο Δημήτρης Δημητριάδης(στην Αθήνα θα τον βρούμε στο Cibus στην Αίγλη Ζαππείου.) Ιδιαίτερα πιάτα και αυτό που ξεχώρισα ήταν οι καραβίδες με “μαγιονέζα” αχινού και μαραθόριζα…εγώ που δεν τρελαίνομαι για θαλασσινά και όταν ακούω αχινό απλά τσιρίζω και φεύγω μακριά, τώρα άρχισα να αλλάζω γνώμη!Όχι ότι θα αρχίσω να μαζεύω και αχινούς, αλλά λέμε τώρα! 
Και φυσικά επειδή είμαι φαν του γλυκού, με εντυπωσίασε η παρουσίαση και το ίδιο το γλυκό ήταν ανάλαφρο και ταίριαζε μετά από ό,τι φάγαμε, α ναι…ήταν κρέμα γιαουρτιού σε βάση από παστέλι, ροδάκινο, ζελέ λουίζας και φράουλας(σε μορφή κύβου το τελευταίο,κάτι που μου έκανε κλικ!).
Αυτά για σήμερα αφού μπορέσαμε να μπούμε ίντερνετ έστω και τέτοια ώρα!
 
Athina Panou
Written by Athina Panou

4 Comment responses

  1. Avatar
    May 20, 2011

    Να περάσετε καλά!!!Πολλά φιλιά!!!

    Reply

  2. Avatar
    May 20, 2011

    Φωτογραφίες απο τα πιάτα που γευτήκες όμως δεν μας έβαλες καλή μου…και με άφησες να τα πλάθουμε με την φαντασία μας.<br />Καλή συνέχεια!

    Reply

  3. Avatar
    May 20, 2011

    Aχ Αθηνούλα μου εκεί ήμουν το Πάσχα…τι μου θύμισες.Εσύ όμως ήσουν πολύ πολύ τυχερή που βρέθηκες εκεί

    Reply

  4. Avatar
    May 20, 2011

    Να περάσεις τέλεια Αθηνούλα μου, σίγουρο αυτό…<br />περιμένω επόμενα νέα…<br />φιλάκια

    Reply

Leave a comment