Open top menu
Τάρτα με τυριά και ντοματίνια

Τάρτα με τυριά και ντοματίνια

Αν φοβάσαι να φτιάξεις ζύμη τάρτας, μην ανησυχείς! Υπάρχει και πιο εύκολος τρόπος να φτιάξεις πεντανόστιμη τάρτα.

Θα πάρεις ένα φύλλο σφολιάτας ή φύλλο ζύμης κουρού και μετά είναι ζήτημα χρόνου να φτιάχνεις νόστιμες τάρτες! Τα ντοματίνια τα αγαπώ, οπότε θα σου δώσω μια συνταγή τάρτας με αυτά!

Υλικά:

1 φύλλο σφολιάτας

Γέμιση:

140γρ. αλλαντικό επιλογής
2 αυγά
200γρ. γιαούρτι 2%
400γρ κρέμα γάλακτος
Λίγο μοσχοκάρυδο
Αλάτι
πιπέρι(φρεσκοτριμμένο)
100γρ. γραβιέρα τριμμένη
200γρ. τυρί τύπου ένταμ τριμμένο
10-12 ντοματίνια

 

Εκτέλεση:

Βγάζουμε το φύλλο σφολιάτας από τη ζελατίνα και απλώνουμε σε μια ταρτιέρα ορθογώνια μήκους 35*11εκ. Αυτό που περισσεύει το απλώνουμε σε μια στρογγυλή διαμ. 21εκ.
Τοποθετούμε λαδόκολλα στην επιφάνειά τους και γεμίζουμε με ξερά φασόλια (για βάρος!).
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C αέρα για 15’.
Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε λίγα λεπτά να πέσει η θερμοκρασία και αφαιρούμε τη λαδόκολλα με τα φασόλια.
Σε ένα μπολ χτυπάμε με τον αυγοδάρτη τα αυγά και το γιαούρτι, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο.
Προσθέτουμε τα τυριά και το αλλαντικό ψιλοκομμένο.
Γεμίζουμε με το μείγμα τις δύο τάρτες. Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση και τα μοιράζουμε στην επιφάνεια τους.
Ψήνουμε (ομοίως στους 180 βαθμούς C )για 35-40’ μέχρι να ροδίσουν από πάνω.

Σημειώσεις:

Αν δεν έχετε δύο ταρτιέρες, μπορείτε να φτιάξετε μια μεγάλη τάρτα σε ταρτιέρα διαμ. 28-30εκ.
Αν η γραβιέρα είναι αρκετά αλμυρή, χρησιμοποιήστε ελάχιστο αλάτι.
Αναλόγως το μέγεθος που έχουν οι ταρτιέρες μπορεί να χρειαστεί να προσθέσετε λίγη κρέμα γάλακτος ή να αφαιρέσετε.

Athina Panou
Written by Athina Panou

Δεν υπάρχουν σχόλια, ακόμη.

Κάνε εσύ το πρώτο σχόλιο!

Leave a comment