Open top menu
To Sugarbuzz.gr γιορτάζει τα 5 χρόνια του με δώρο ένα δείπνο στο εστιατόριο ΜΑΝΗΜΑΝΗ!

To Sugarbuzz.gr γιορτάζει τα 5 χρόνια του με δώρο ένα δείπνο στο εστιατόριο ΜΑΝΗΜΑΝΗ!

diagwnismos_manhmanh_estiatorio

Ναι όπως διάβασες στο τίτλο, το blog κλείνει 5 χρόνια!
5 χρόνια που δε θα είχα φανταστεί ποτέ ότι θα έφτανα στο σημείο να έχω βγάλει τρία βιβλία μαγειρικής-ζαχαροπλαστικής με τις εκδόσεις Ψυχογιός και να κάνω και τόσα άλλα πράγματα που αγαπώ γύρω από τη φωτογραφία και το φαγητό!
Πολλές φορές με έχουν ρωτήσει πώς ξεκίνησα, ενώ ήμουν (και είμαι) πολιτικός μηχανικός…και η απάντησή μου είναι πολύ απλή…δεν ξύπνησα μια μέρα και είπα σήμερα θα βγάλω βιβλίο… αλλά όταν κάθε μέρα κάνεις ένα βήμα προς αυτό που σε γεμίζει, προς αυτό που σε κάνει να χαμογελάς, όταν δεν αφήνεις τα εμπόδια να σε ρίξουν (αλλά τα ρίχνεις εσύ), τότε θα έρθει και εκείνο το πρωί που θα ξυπνήσεις και θα κρατάς στα χέρια σου αυτό που θέλεις.
Μέσα σ’ αυτά τα 5 χρόνια γνώρισα πάρα πολλούς ανθρώπους, έκανα φιλίες, έζησα προδοσίες (κάτι πολύ φυσιολογικό σε κάθε μικροκοινωνία), ένιωσα να εξελίσσομαι, έμαθα περισσότερα πράγματα στη μαγειρική και στη ζαχαροπλαστική, έφτιαξα καινούριο ντουλάπι στην κουζίνα για να χωρέσει κι άλλα εργαλεία και υλικά (αν κι έχω μια αμυδρή εντύπωση ότι θα χρειαστώ κι άλλο…), ένιωσα στιγμές μαγείας δοκιμάζοντας νέες γεύσεις (βλέπε macarons από Pierre Herme στο Παρίσι), έφαγα ταρτάρ (συγνώμη, αλλά αυτό πρέπει να το πω!Αν και υποψιάζομαι ότι ούτε εσάς σας τάιζαν μικρούς για να το ξέρετε!)), κόντεψα να αποκτήσω member card στη ΔΕΗ μετά από άπειρα ψησίματα και τέλος μέσα στα πολλά ακόμα που έγιναν, είχα και κάποιες ξεχωριστές στιγμές όπως ότι γνώρισα (κι έβγαλα φωτό φυσικά!) τον chef Ferran Adrià, τον chef Nobu Matsuhisa και μπήκα και στο αποστακτήριο του Cointreau στη Γαλλία (με ξενάγηση του γόνου Cointreau!).
Εντάξει, μπορώ να πω ότι γι’ αυτά τα 5 χρόνια είμαι κομπλέ!

Οπότε τα γενέθλια του blog, θα γιορταστούν με ένα υπέροχο δώρο!
Ένα δείπνο για 2 άτομα στο εστιατόριο ΜΑΝΗΜΑΝΗ!
Ένα δείπνο που θα περιλαμβάνει ορεκτικό, σαλάτα, κυρίως πιάτο, γλυκό και ένα μπουκάλι κρασί και θα απολαύσει ένας/μια τυχερός/ή μαζί με ένα ακόμα άτομο που θα πάρει μαζί του/της!

ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΜΕ ΜΑΝΟΥΡΙ
Αξίζει να αναφέρω ότι το εστιατόριο σύγχρονης ελληνικής κουζίνας ΜΑΝΗΜΑΝΗ συμπληρώνει 10 χρόνια στην καρδιά της Αθήνας προσφέροντας ελληνικές γεύσεις με το άρωμα της πατρίδας του, της Μάνης, και με βάση την κουζίνα της Ελλάδας σε μοντέρνα εκτέλεση και σε ραφιναρισμένες εκδοχές από τον σεφ Αλέξανδρο Φουρούλη.
Επιπλέον το ΜΑΝΗΜΑΝΗ συγκαταλέγεται στη λίστα των προτεινόμενων ευρωπαϊκών προορισμών του βιβλίου The New York Times, 36 Hours: 125 Weekends in Europe, που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις TASCHEN. Συγκεκριμένα, το ΜΑΝΗΜΑΝΗ προτάθηκε από την εφημερίδα «The New York Times» ως go-to destination, ανάμεσα σε περίπου 500 εστιατόρια σε όλη την Ευρώπη. Ακόμη, το ΜΑΝΗΜΑΝΗ παρουσιάστηκε στο πρόσφατο video αφιέρωμα των New York Times στην Αθήνα 36hours in Athens.

Στον κατάλογο συναντάς ελληνικά προϊόντα με κυρίαρχα τα παραδοσιακά της Μάνης – ελιές, ελαιόλαδο, μέλι, χυλοπίτες, τραχανάς, σύγκλινο, γλυκά όπως οι δίπλες, τα γλυκά του κουταλιού, οι μαρμελάδες και τα αρωματικά φυτά, η ρίγανη, το τσάι – τα οποία δίνουν τον τόνο χωρίς να επιβάλλονται στο μενού. Οι γεύσεις οικείες αλλά με ένα απρόσμενο twist όπως το χοιρινό σελινάτο που σερβίρεται με πουρέ σελινόριζας και σέλερι σε σάλτσα λεμονιού, το παραδοσιακό αρνάκι γάλακτος ψημένο σε κενό αέρος που παρουσιάζεται με άγρια χόρτα & σάλτσα από τον ζωμό του, οι «τσουχτές» με καβουρδισμένη μανιάτικη μυζήθρα, σκεπασμένες με τηγανητό αβγό (ένα εξαιρετικά παραδοσιακό μανιάτικο πιάτο), η κρύα σαλάτα φακές με φρέσκια ρίγανη & σύγκλινο Μάνης σε σάλτσα πορτοκαλιού, η ανατροπή της ελληνικής σαλάτας που σερβίρεται με λεπτοκομμένες φέτες από ντομάτα, αγγούρι, πιπεριές, κρεμμύδι, κυβάκια από χωριάτικα παξιμάδια, πλιγούρι και φέτα τυλιγμένη σε φύλλο κανταΐφι λουσμένη με vinaigrette από σουμάκ και πολλές ακόμα προτάσεις.
Βέβαια, όταν βλέπεις (στην πρώτη φωτογραφία του ποστ) τις “τσουχτές” έχω την αίσθηση ότι ξέρεις ήδη τι θα παραγγείλεις! Εγώ, πάντως, σίγουρα αυτό το πιάτο!

Για να πάρετε μέρος στο διαγωνισμό δεν έχετε παρά να αφήσετε το σχόλιο σας ή εδώ στο blog, κάτω από αυτό το ποστ ή στο ποστ στο facebook εδώ!
Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει μέχρι Πέμπτη 8 Ιανουαρίου, ώρα 23.59! Και στη συνέχεια θα γίνει η κλήρωση και θα μάθουμε ποιος θα απολαύσει το υπέροχο δείπνο!
Και από την πλευρά μου πολλά ευχαριστώ στο εστιατόριο ΜΑΝΗΜΑΝΗ για την προσφορά αυτή, ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσα να έχω ως δώρο για τα 5 χρόνια του blog!

mani mani 02

Athina Panou
Written by Athina Panou

Δεν υπάρχουν σχόλια, ακόμη.

Κάνε εσύ το πρώτο σχόλιο!

Leave a comment