Open top menu
Vegan chocolate cookies

Vegan chocolate cookies

Χρόνια Πολλά και Χριστός Ανέστη!
Τόσο που άργησα, την πάτησα γιατί άλλαξε και ο blogger και έπρεπε να καταλάβω τι κάνω και πού γράφω!
Αρχικά αυτή τη συνταγή ήταν να τη βάλω για τη Μ.βδομάδα γιατί ταίριαζε σαν νηστίσιμη- vegan…αφού όμως βγήκα εκτός χρονοδιαγράμματος(λέμε τώρα), τώρα θα τη βάλω σαν μια καλή λύση για πιο υγιεινό μπισκότο, μετά τις πιθανές κραιπάλες των γιορτών!
Ένα άλλο νέο που ήθελα να γράψω είναι ότι το βιβλίο, η πρώτη έκδοση δηλαδή εξαντλήθηκε και καταλαβαίνετε ότι όταν αυτό όλο το τρέχεις μόνος σου, προφανώς θα σου δώσει μεγάλη χαρά! Πολλά πολλά ευχαριστώ σε όλους όσους με στήριξαν, φίλους και  μπλόγκερς,  (η οικογένεια προφανώς, πού να βλέπατε κιόλας τι καλοί βοηθοί έγιναν!) και φυσικά σε όλο τον κόσμο που το πήρε και το εκτίμησε εκφράζοντάς το μου με mail! Τώρα θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τη δεύτερη έκδοση,αλλά αυτό είναι κάτι που δεν μπορώ να ξέρω ακριβώς..
Άλλα νέα μου -έτσι για να συνεχίσω να γράφω και να μην πάω για ύπνο- είναι και ένα ταξίδι που έκανα στις γιορτές για γαστρονομικό και φωτογραφικό σκοπό…ναι το ενδιαφέρον για τα αξιοθέατα έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα, τώρα θέλω να ανακαλύπτω φαγητά, γλυκά και ωραίες εικόνες που μπορεί να μου χαρίσουν καμιά καλή φωτογραφία σε φίλμ…γιατί εδώ μπορεί να δείτε κλασικές φωτογραφίες από την ψηφιακή, αλλά εγώ θέλω να εύχομαι ότι δεν τα έκαψα δύο φιλμ και ότι θα βγει έστω και μια αξιόλογη…γιατί αν διαπιστώσω ότι μόνο ο γαστρονομικός σκοπός επετεύχθει, εφόσον έτρωγα πρωί-μεσημέρι-βράδυ μπακλαβά και πήρα τζάμπα το έξτρα κιλό, χωρίς να έχω και μια καλλιτεχνική φωτογραφία, πάει…θα πνίξω τον πόνο μου στα λουκούμια που ήρθαν πατικωμένα στη βαλίτσα.
Οπότε παρακάτω διαβάζετε τη συνταγή και στη συνέχεια ταξιδεύετε για λίγο στην όμορφη Κωνσταντινούπολη..
Υλικά:
245γρ. αλεύρι
30γρ. κακάο
1κ.γ. μπέικιν
1κ.γ. σόδα
180γρ. ζάχαρη κρυσταλλική(ή και καστανή)
1/4κ.γ. αλάτι
110γρ. αραβοσιτέλαιο(ή σπορέλαιο)
65γρ. νερό
100γρ. κουβερτούρα τεμαχισμένη (ή σταγόνες σοκολάτας)
Ανάβουμε το φούρνο στους 170-175 βαθμούς C.
Στρώνουμε σε ταψί λαδόκολλα (ή και σε δύο ταψιά αν μπορούμε να ψήσουμε).
Ενώνουμε σε ένα μπωλ όλα τα στερεά υλικά. Ρίχνουμε τα υγρά, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι,αλλά επειδή είναι σφιχτή η ζύμη ζυμώνουμε με το χέρι μας(με γάντι). Ρίχνουμε και την τεμαχισμένη κουβερτούρα.
Παίρνουμε με ένα κουτάλι ποσότητα ζύμης όσο ένα καρύδι και τοποθετούμε στο ταψί(με απόσταση μεταξύ τους). Μπορούμε να τα πλάσουμε και σαν μπαλίτσες αλλά με γρήγορες κινήσεις.
Ψήνουμε για 10′. Αν τα αφήσουμε παραπάνω θα σκληρύνουν(αλλά το ελέγχουμε ανάλογα το φούρνο μας).Όταν βγάλουμε από το φούρνο θα μας φαίνονται μαλακά,δεν πρέπει να τα πειράξουμε, αφήνουμε 5′ να σταθεροποιηθούν και μετά βγάζουμε και τα τοποθετούμε σε σχάρα κατά προτίμηση να κρυώσουν εντελώς(αν και ζεστά είναι επίσης πολύ νόστιμα).
Παρατηρήσεις:
– Όσον αφορά το σχήμα τους είτε τα αφήνετε μπαλίτσες οπότε θα μείνουν λίγο φουσκωμένα όταν ψηθούν και θα είναι αρκετά μαλακά μέσα, είτε τα πατάτε με το χέρι σας να γίνουν πιο επίπεδα οπότε όταν ψηθούν, οι άκρες τους θα είναι πιο τραγανές.
– Διατηρούνται σε μεταλλικό κουτί ή τάπερ.
– Επειδή της νύχτας τα καμώματα τα βλέπει η μέρα και γελά, όπως λέει ο λαός μας, ελπίζω να μην ξέχασα κάτι στη συνταγή! Η συνταγή προσαρμοσμένη από εδώ.
Μια μικρή φωτογραφική βόλτα στην Κωνσταντινούπολη…
Πολύς κόσμος, πολλά γλυκά, πολλοί μπακλαβάδες φυσικά, αρώματα ναργιλέ να σε κάνουν να νιώθεις ότι είσαι στην Ανατολή, χρώματα , φώτα , το χθες και το σήμερα μαζί..

Πράσινο φιστίκι παντού, λουκούμια σε διάφορες γεύσεις, μπαχαρικά φυσικά αμέτρητα και το τραμ κάπου εκεί να ξεπροβάλει και παραλίγο να σε πατήσει..

Εννοείται μυρωδιές από κεμπάπ!
Και εκτός από τα σιροπιαστά, ξεχωρίζει και το προφιτερόλ και ειδικά στο περίφημο ζαχαροπλαστείο Inci. Όπου μπορεί να είσαι και όρθιος και απλά να πάρεις το πιατάκι σου και να το καταβροχθίσεις!
Athina Panou
Written by Athina Panou

16 Comment responses

  1. Avatar
    April 22, 2012

    θα παρω το vegan μπισκοτακι μου και θα κανω πως δεν ειδα τους υπεροχους μπακλαβαδες και τα λουκουμια!νομιζω μονο που βλεπω τα ταψια παιρνω κιλα!

    Reply

  2. Avatar
    April 22, 2012

    Η συνταγή για τα cookies είναι φανταστική, μόλις τα έφτιαξα και λιώνουν στο στόμα!!<br />Ευχαριστώ πολύ.

    Reply

  3. Avatar
    April 22, 2012

    Θα τη δοκιμάσω τη συνταγή, φαίνονται υπέροχα! Αχ Κωνσταντινούπολη, είμαι ερωτευμένη με αυτήν την Πόλη! Με τις μυρωδιές τις ιδίως!

    Reply

  4. Avatar
    April 22, 2012

    Πολύ ευχάριστα νέα!!!Μπράβο!!!<br />Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά δεν έχουμε πει!!<br />Ζήλεψα αυτή τη βόλτα σου στην Πόλη είναι μια βόλτα που έχουμε στο μυαλό μας καιρό τώρα και πρέπει να μου πεις πληροφορίες!!<br />Πολλά φιλιά.

    Reply

  5. Avatar

    Χρόνια πολλά Αθηνά!<br />Πολύ ωραίες οι φωτογραφίες από την Πόλη. Η μητέρα μου έχει γεννηθεί εκεί κι έχω άπειρους συγγενείς που εξακολουθούν να μένουν εκεί. Πάντα μου αρέσει να βλέπω εικόνες της! Ειδικά τα γλυκά της!!

    Reply

  6. Avatar
    April 22, 2012

    Χρόνια Πολλά!!! Τα cookies φαίνονται τέλεια!!! Η φωτογραφίες από την Κωνσταντινούπολή απλά μοναδικές!!!

    Reply

  7. Avatar
    April 22, 2012

    απο τη στιγμη που μπήκα εδώ ειμαι όλο ωωωωω και δεν ξερω για τι να πρωτοπω…τέλεια ολα,αχ και να τα δοκιμαζα εκ του κοντινου!<br />Χριστός Ανέστη Αθηνα!<br />(πρόσφατα διαβασα,στο Γαστρονομο νομιζω,για το βιβλίο σου!)

    Reply

  8. Avatar
    April 22, 2012

    Xριστός Ανέστη Αθηνούλα μου και πάλι χίλια μπράβο.Οι φωτογραφίες σου καταπληκτικές-αλήθεια με φιλμ τις έβγαλες ή με την ψηφιακή σου?-και όσο για τα μπισκότα θα τα κάνω γιατί εκείνα τα cupcakes σου με το φουντούκι,τα νηστίσιμα τα κάνω με κλειστά μάτια πλέον :)..Όλγα

    Reply

  9. Avatar
    April 22, 2012

    Αθηνούλα μου, χρονια πολλά, συγχαρητήρια για το βιβλίο και τώρα πάμε δευτερη έκδοση! Φανταστικές οι φωτογραφίες σου, μαγευτική η Κωνσταντινούπολη! Θα το πάρω και το μπισκοτάκι μου..<br />Φιλάκια πολλά!

    Reply

  10. Avatar
    April 22, 2012

    Εύχομαι και στη 10η εκδοση καιπάει λέγοντας Αθηνουλα .. Πολλά συγχαρητήρια.<br /><br />Οι φωτο απο την Κωνσταντινούπολη υπέροχες. Φαντάζομαι ότι έχεις απίστευτο υλικό ακομα. Κι εγώ προτιμώ τα γευστικά αξιοθέατα τωρα τελευταία. Τι γλυκά ειναι αυτά? Ελπίζω να το ευχαριστήθηκες. Αυτό το μαλλί της γριας που το έχουν έτοιμο σε σακουλάκια με τρελλαίνει.<br /><br />Τα μπισκότα εύκολα κι ωραία. Θα

    Reply

  11. Avatar
    April 24, 2012

    Τα συγχαρητητρια μου κι απο μενα για το βιβλιο σου Αθηνα(ειμαι απ&#39; αυτους που δεν καταφερα να το παρω ακομα και τωρα στεναχωριεμαι που εξαντληθηκε). <br />Θελω να κανω και μια ερωτηση: τα cookies αυτα δεν εχουν καθολου ζαχαρη;; γιατι δεν βλεπω πουθενα στα υλικα ζαχαρη;<br />Λεω να τα φτιαξω γιατι φαινονται πολυ λαχταριστα!

    Reply

  12. Avatar
    April 24, 2012

    Άννα έχεις δίκιο!Αυτά παθαίνω όταν γράφω μετά τα μεσάνυχτα!Είχα αφήσει ένα κενό μεταξύ των υλικών που ηταν για τη ζάχαρη αλλά την έφαγα!<br />Η ανώνυμη φίλη που τα έφτιαξε παραπάνω ελπίζω να τα ξαναδοκιμάσει και πιο γλυκά τώρα!<br />Χρόνια Πολλά σε όλες σας!<br />Ειρήνη όντως κι εγώ βλέπω στις φωτογραφίες τα ταψιά και κάτι παθαίνω!<br />Vivika είναι πανέμορφη η Πόλη<br />κ.Ξανθή μου θα τα πούμε

    Reply

  13. Avatar
    April 24, 2012

    Υπέροχη ανάρτηση!! Και τα cookies πρέπει να&#39;ναι πεντανόστιμα… σ&#39;ευχαριστούμε για την συνταγή! Να&#39;σαι καλά, φιλιά!

    Reply

  14. Avatar
    April 25, 2012

    Πάρα πολύ ωραία η ανάρτηση σου!!!<br />Μπράβο!!!<br />Καλό απόγευμα!!!

    Reply

  15. Avatar
    April 30, 2012

    Aθηνα καλησπερα, καταρχας σου γραφω τα συγχαρητηρια μου για το βιβλιο σου ευχομαι να παει πολυ καλα(τα cupcakes βανιλιας και με παιδικο γιαουρτι εφτιαξα και πραγματικα το αποτελεσμα ηταν οπως ακριβως το περιμενα-γευση και πλουσιο αρωμα)..<br />Τα cookies τα εφτιαξα χθες το απογευμα και ηταν πραγματικα πολυ νοστιμα…με την μονη διαφορα οτι παρελειψα να βαλω baiking soda γιατι δεν ειχα…παρ&#39;

    Reply

  16. Avatar
    May 06, 2012

    Ariadny σ ευχαριστώ καταρχήν για τα καλά σου λόγια! Μέσα σε κουτί άνετα τα κρατάς μια βδομάδα.Απλά εμείς τα φάγαμε νωρίτερα!

    Reply

Leave a comment