Open top menu
Χριστουγεννιάτικα μπισκότα στην εκπομπή της Μαρίας Μπεκατώρου – Video

Χριστουγεννιάτικα μπισκότα στην εκπομπή της Μαρίας Μπεκατώρου – Video

xmas_cookies

Αν το Σάββατο 26/11 ξυπνήσατε πρωί και ανοίξατε τηλεόραση, μπορεί να με πετύχατε στο ΣουΚου με τη Μαρία Μπεκατώρου στον ant1! Φτιάξαμε χριστουγεννιάτικα μπισκότα, τα οποία μάλιστα μπορείτε να τα κρεμάσετε και στο δέντρο σας!

Μπορείτε να δείτε το απόσπασμα της εκπομπής εδώ και παρακάτω να βρείτε αναλυτικά τη συνταγή. Η συνταγή είναι από το δεύτερο βιβλίο μου “Cookies”, εκδόσεις Ψυχογιός, στο οποίο βέβαια θα βρείτε και πολλά άλλα μπισκότα!


Μπισκότα σε σχέδια

ΥΛΙΚΑ

200 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

90 γρ. ζάχαρη

1 αυγό

1 βανίλια

340 γρ. αλεύρι

Για τη διακόσμηση:

Ζαχαρόπαστα

Χρώματα ζαχαροπλαστικής

Λίγο νερό

Λίγη άχνη για πασπάλισμα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1)Χτυπάτε στο μίξερ το μαλακωμένο βούτυρο με τη ζάχαρη για 2’-3’.

2)Ρίχνετε το αυγό και τη βανίλια να ενσωματωθούν.

3)Προσθέτετε το αλεύρι σιγά σιγά. Μπορεί να φαίνεται ότι το μείγμα είναι σαν τριμμένη άμμος, αλλά όσο χτυπάτε σε λίγα λεπτά θα ομογενοποιηθεί και θα ξεκολλάει από τα τοιχώματα.

4)Σταματάτε το μίξερ και χωρίζετε τη ζύμη σε δύο τμήματα.

5) Τυλίγετε κάθε τμήμα σε μεμβράνη πλαταίνοντας το ελαφρά(όχι δηλαδή σε μπάλα). Αφήνετε στο ψυγείο 30-60’ .

6)Ανάβετε το φούρνο στους 175⁰C -180⁰C αέρα.

7) Βγάζετε τη ζύμη από το ψυγείο, ξετυλίγετε τη μεμβράνη και την τοποθετείτε πάνω σε ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλας. Σκεπάζετε με καινούρια μεμβράνη και την ανοίγετε με πλάστη σε πάχος 5mm.

8) Αφού την ανοίξετε, παίρνετε κουπ πατ και αρχίζετε να κόβετε τη ζύμη. Τοποθετείτε τα σχήματα στο ταψί με τη λαδόκολλα, αφήνοντας λίγη απόσταση μεταξύ τους.

9)Τα κομμάτια που περισσεύουν, τα πλάθετε ξανά με τα χέρια σας και τα ανοίγετε με τον πλάστη. Αν δείτε ότι μαλάκωσε, τη βάζετε στο ψυγείο για λίγο.

10)Ψήνετε για 15-20’ ανάλογα το μέγεθος των μπισκότων. Θα δείτε ότι αρχίζουν να ροδοκοκκινίζουν στις άκρες, οπότε και είναι έτοιμα.

 

Για τη διακόσμηση: Ανοίγετε σε φύλλο τη ζαχαρόπαστα, αφού έχετε πασπαλίσει τον πάγκο εργασίας με άχνη και κόβετε σχήματα με τα ίδια κουπ πατ που φτιάξατε τα μπισκότα. Αφού τα μπισκότα έχουν κρυώσει πολύ καλά, αλείφετε την επιφάνειά τους με ελάχιστο νερό (με ένα πινελάκι) και τοποθετείτε τη ζαχαρόπαστα, πιέζοντας ελαφρά. Αφήνετε να σταθεροποιηθεί. Αν θέλετε χρωματίζετε τη ζαχαρόπαστα με τα χρώματα ζαχαροπλαστικής.

Athina Panou
Written by Athina Panou

Δεν υπάρχουν σχόλια, ακόμη.

Κάνε εσύ το πρώτο σχόλιο!

Leave a comment